torek, 7. julij 2015

Preizkušanje risal in risarskih podlag

Kar tako mimogrede je Ema spoznala že kar nekaj risal in risarskih podlag. Te sem ji razporedila po njenem kotičku, kar pa se je izkazalo za ne ravno najboljšo potezo. Flomastri npr. so ji precej bolj zanimivi zaradi pokrovčka in izziva, kako tega spraviti nazaj na flomaster kot pa zaradi samih sledi, ki jih puščajo za sabo. Tako večina flomastrov odprtih leži po tleh, kjer naša frajla puza po riti, zaide na flomastre in na njih sedi nekaj sekund ali še dlje. To je dovolj časa, da se barvilo iz flomastra lepo vpije v blago hlač. :) 

Barvice je niso kaj posebej navdušile, saj je bilo za puščanje sledi treba pritisniti malo močneje, kar pa Ema še ne zna, zato se ji je zdelo bolj zanimivo, da jih zloži v lonček in potem spet ven.

Poskusili sva risati tudi z voščenkami. Tudi pri teh je potrebno nekaj pritiska, da na papirju ostane sled, zato je bila zgodba podobna kot pri barvicah. Je pa Ema ugotovila, da so očitno zelo okusne, saj bi jih najraje kar naprej valjala po ustih, zanimivo pa se ji je zdelo tudi trganje ovojnega papirja z voščenk.

Tako sva načrtno in spontano preizkusili naslednja risala in risarske podlage:



Ponudila sem ji ogromen list papirja, na katerega je lahko sedla in kjerkoli bi pač dobila navdih za prvo točko in linijo, narisano s flomastrom, bi bila podlaga takoj pri roki. Papir na fotografiji je manjši (format A4). Papir sem ji morala držati, saj ji je sicer plesal po mizici. Lahko bi ji ga tudi prilepila - to bova storili pri prihodnjih risarskih podvigih.


 Ko je zmanjkalo papirja, je risala po mizici. Ugotovila je, da lahko te sledi kasneje razpacka s prsti, saj se flomaster ni vpil v podlago (no, ok, tega zadnjega verjetno še ni ugotovila :)).


Večkrat po stanovanju mašira (z odprtim) flomastrom v roki. Rada gre do odprtih balkonskih vrat, kjer malo posedi in gleda ven, medtem pa na hitro skicira pokrajino na tla, okenski okvir in steklo. :)


No, tole pa je bila bolj načrtovana dejavnost. Ponudila sem ji zaobljene rečne kamne, po katerih je lahko risala s flomastri in čopičem, pomočenim v vodo. Barv tokrat nisva uporabili, saj je imela dovolj efekta že voda (spodnja fotografija). Obe dejavnosti sta ji bili zanimivi zelo kratek čas, potem pa je raje zlagala kamne v posodice in lončke.




Na kamne je risala zunaj, pri bazenčku, kamor smo ji pogrnili star prt, ki ga ni škoda. Ema je to očitno vedela in se preizkusila še v poslikavi blaga. :)


Med umetniških izražanjem se vsak umetnik tudi malo umaže. :)

2 komentarja:

  1. Flomaster + koža je tudi pri nas aktualna kombinacija. :P Super preizkušanje sta naredili! ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Verjamem, da je ta kombinacija marsikje zelo priljubljena ja. Pa še vedno je pri/na roki. :)

    OdgovoriIzbriši

Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)